Mana Gea sortiment

MANA GEA SORTIMENT

 MANA  GEA OLIVOLJA


En av de mest exklusiva produkterna i vårt företag, den exceptionella extra jungfruolja Mana Gea, lovar de rika gåvorna av landet Monemvasia!Vi skapade en olivolja av överlägsen kvalitet, som vi producerar direkt från de bästa olivsorterna, kallpressas och extraheras endast med mekaniska processer! Mana Gea, den "guldgröna skatten" av Monemvasia, vinner med sin fruktiga arom och distinkt smak.MANA GEA Kalamon Oliver


Allmänt:

Våra oliver är av Kalamon-sorten, de mest populära grekiska oliverna, och en av världens överlägsna kvalitetsbordsoliv sorter.


Plockas:

Mitten av oktober till mitten av december

 


Process:

Alla oliver om de plockas och ätas direkt från olivträd, smakar extremt bittert. Därför, vi naturligt botar våra oliver i vatten, och vi tar hand om dem och observerar under en period på upp till 7 månader. Inga andra åtgärder vidtas för att påskynda denna process. Eftersom vi inte pasteuriserar våra oliver (som skulle förstöra de flesta näringsämnena), är våra oliver så rena som Moder Jord (Mana Gea) levererar. Våra enda konserveringsmedel är havsaltat vatten och vår Mana Gea Extra Jungfru Olivolja.


Speciellt recept:

Baserat på ett traditionellt recept som används av våra farföräldrar, saltlösningen för våra Mana Gea Kalamon Oliver, består av vatten, havsalt, vinegär (0,4 %), färsk citronsaft, färska citronskivor och Mana Gea Extra Jungfru Olivolja.


Idealisk för sallader (speciellt grekisk sallad) och äta dem som aptitretare.